Pristagare 2013

 

Akademins diplommottagare

2013

 


Bröderna Nilssons livs, Kungsbacka.

Här kan du fortfarande handla delikatesser som ost, te och lokalt producerade livsmedel över disk och få en handräknad summering av vad du skall betala.

Expediterna i prydliga rockar månar om sina kunder.
Familjen Nilsson startade butiken 1940.

Storgatan 16
434 30 Kungsbacka
030-01 01 55

Börje Olssons skafferi. Halmstad.

1994 på våren bestämde fröken Börje och fröken Olsson sig för att tillsammans öppna något eget och erbjuda kunderna det de efterfrågade men inte kunde köpa i Simrishamns affärer. Butiken fick namnet Börje Olssons Skafferi – och blev en succé!Fröken Olsson sökte nya utmaningar och flyttade 2003 till Halmstad. Efter flera års sökande blev drömmen sann om ett eget skafferi. Nu ligger skafferiet i ett vackert korsvirkeshus mitt på storgatan i Halmstad.

Storgatan 23
302 43 Halmstad
035-211670

www.olssonsskafferi.com
barbro.skane@hotmail.com

Mat & Sånt Delikatesser, Catering, Falköping.

Mat & Sånt drivs av Per och Karin Arnlund sedan våren 2001. Inom deras verksamhet ryms catering och lunch för avhämtning och leverans. Deras delikatessbutik fungerar som marknadstorg för lokala producenter med ett utbud som varierar efter säsong. De har även ett stort utbud av produkter under eget namn. Allt drivs med personlig service och hög kvalitet som riktlinje.

Verkstadsgatan 5
521 41 Falköping
051-58 10 50

www.matochsånt.se

Feskekôrka, Göteborg.

Feskekörka är samlingsplatsen för alla som uppskattar Sveriges bredaste utbud av färsk fisk och skaldjur. Här finns också två högklassiga restauranger, ostronöppning och vinprovning samt möjlighet att arrangera fester och events.

Fisktorget 3-4
411 25 Göteborg

www.feskekörka.se
feskekorkan@goteborgaren.se


VÄSTRA GASTRONOMISKA AKADEMIN

har till uppgift att främja matkulturen i Västra Sverige. Detta kan ske genom att framstående prestationer uppmärksammas och att arrangemang inom akademins område ges stöd. Förutom kokkonst och servering ingår odling, produktion och distribution av livsmedel i akademins intresseområden; praktiska såväl som pedagogiska och vetenskapliga insatser skall kunna få dess uppmärksamhet och stöd. Som tecken på erkännande delar Västra Akademin ut diplom. I samband därmed sprids kännedom om prestationen till kolleger och allmänhet genom föredrag och demonstrationer samt via media.

Fram till 1999 var vårt namn Västra Akademin för Gastronomi

Akademins samarbetspartners

Våra samarbetspartners stöder akademin genom att inkomma med förslag och synpunkter samt med ekonomiska bidrag. Vi samverkar långsiktigt med följande företag.