2012-04-19 Exklusiv mingelvinprovning med Vin Selekt

kr 400.00

This product is currently out of stock

Produkt information

Välkommen på exklusiv mingelvinprovning med Vin Selekt den 19 april

Den 19 april bjuder Göteborgs Vinkällare in till vårens mest intressanta mingelvinprovning. Denna gång är det den stockholmsbaserade vinimportören Vin Selekt som står för vinerna och det blir viner av hög kvalitet, det mesta från Frankrike.

Eftersom vår dryckesprovningsansvarige Magnus arbetar på Göteborgs Vinkällare kan vi nu erbjuda detta även till Vänföreningen samt dess omnejd.


Torsdag den 19 april kl 17.00-20.00 dukar vi upp inte mindre än tjugotvå olika viner
som du får möjlighet att prova.

Anmälan sker till magnus@gbgvin.se med namn och antal gäster samt telefonnummer.

Vi bekräftar din bokning inom 48 timmar med mer information om kvällen och betalning.

Pris: 400 kr (Vänföreningsmedlem 350kr.)

Kvällens erbjudande:

Hittar du nya favoriter under kvällen? Då kan du lämna in din beställning under kvällen och få leverans till Göteborgs Vinkällare!

Vinerna vi avsmakar är:

ALSACE

Frederic Mochel


I norra Alsace i byn Traenheim huserar familjen Mochel som har en ekologiskt inriktad odling och man är medlemmar i organisationen TYFLO. Firman går tillbaka till 1669, och har ca 10 ha vinmarker. Idag är det unge Guillaume Mochel som står för vinmakandet. Den bästa marken är Altenberg de Bergbieten, en terroir med kalkrik märgel med inslag av kalk som ger underbar Riesling som har en enastående
klass och charm.

Riesling Altenberg de Bergbietem Grand Cru 2006

BOURGOGNE

Jacques Carillon


Jacques Carillon tillhör den absoluta toppen i sin hemby, tack vare perfekt skötta lägen som är några av de bästa i Puligny. Totalt omfattar domänen 12 hektar, varav 5 är 1er cru, samt en liten plätt Bienvenue Batard Montrachet. Av Premiercruvinerna är Perrièren skarp som en kökskniv medan Champ Gains har en tyngre jordmån och är därmed ett fetare vin. Premier cru vinerna ligger till 10-20 % på ny ek, annars används pappas gamla fat så långt de håller. En trevligt är en välbyggd och prisvärd 1er cru St Aubin med en härlig frukt av röda vinbär och hallon.

Puligny Montrachet 2008

Jacky Janodet

Jacky Janodet är en liten producent av högsta klass och egendomen består av vinstockar som är över 50 år. Hans 7 hektar är på granit mark och han är en av stjärnorna i Beaujolais. Han använder små fat för mognad och hans viner åldras väl som illustreras av 2007an och har fin struktur.

Beaujolais Villages 2007

Leroy

Leroy grundades redan 1868 av François Leroy och sedan dess har man haft som policy att inte släppa ut några viner på marknaden som inte har rätt mognad. Alla viner från Leroy är på toppen av vad man kan förvänta av varje appellation. Fascinerande är att de vita vinerna är så otroligt vitala och kan lagras mycket länge. Vi har haft turen att få köpa ett större parti Bourgogne Rouge och Blanc från 2000 som vid 10 års ålder klart visar varför dessa är de bästa vinerna från den appellationen. Och ändå har de inte ens ännu nått toppen i sin utveckling. De äldre röda vinerna är fulla av spännande aromer som kaffebönor, läder, syltade apelsinskal och ingefära. Här finns också ofta den för bourgogneviner typiska fina
fällningen vilket ger vinerna ett dimmigt intryck. Detta är ett helt naturligt utslag av ålder som varken kan eller bör dekanteras bort.

Bourgogne Blanc 2000
Bourgogne Rouge 2000

Domaine Ramonet

Kungen av Chassagne, vars vita viner ofta är sådana kraftpaket att man ibland undrar om de är helt balanserade och ofta med sina egna helt speciella aromer. Ny allokering är på väg, men till dess får vi avnjuta lite rött vin som är förvånansvärt tillgängligt och elegant och ett bra exempel på de rödvinsfynd man kan göra i denna vitvinsby.

Chassagne Montrachet 1er Cru Boudriotte Blanc 2008
Chassagne Montrachet 1er Cru Boudriotte Rouge 2008

CHABLIS

Tribut Dauvissat


Laurent Tribut är gift med Vincent Dauvissats syster och vinerna tillverkades tidigare under samma tak som Dauvissat. Hursomhelst råder här identiska idéer och filosofi med eleganta och mycket välgjorda viner på väg mot samma höjder som Dauvissats. Man håller ner skördeuttaget till 50 hektoliter/hektar. Allt handplockas och vinerna vinifieras på delvis nya barriquer.

Chablis 2008

CHAMPAGNE

Comte de Dunois


Ofattbart billig champagne från en odlare i Vallé de Marne. Ren elegant stil med låg dosage. En tredejdel var av pinot noir, pinot meunier och chardonnay.

Brut Selection

Chartogne Taillet

Vinstockarna är i genomsnitt 25 år gamla och delar av dem är så kallade ”plants francais”, ej ympade stockar som existerade innan phylloxera invasionen 1900. Alexandre Chartogne är utbildad i Beaune Bourgogne där han lärde sig passion och respekt för terroir. Han vill ha så gamla stockar som möjligt, låga skördeuttag, analysera jorden noggrant och respektera naturen.

Sainte Anne Brut

LOIRE

Hervé Seguin


Familjen Seguin har varit kända för sina välgjorda Pouilly Fumé i generationer. Deras vingård på 16 ha ligger bara en halvmil öster om staden Pouilly-sur-Loire. Vingården har olika typer av terräng i gynnsamma lägen med märgel, kalksten och en blandning av flinta och lera.

Pouilly Fumé 2008

RHONE

Charvin


En favorit hos Parker. Tidigare såldes vinet i bulk till Guigal, men sedan Laurent tog över driften buteljeras allt på egendomen. Vinerna görs i huvudsak på grenache druvor från gamla stockar.

Côtes du Rhône 2009
Chateauneuf du Pape 2009

Cuilleron

När man talar om produktion av vita Rhône-viner, så måste man nämna en av norra
regionens verkliga super stars, Yves Cuilleron. 1986 tog den unge Yves Cuilleron över sin farbror Antoines egendom. Cuillerons viner skiljer sig från mängden med exceptionellt aromspektra, underbara renhet, balans och intensitet utan att ta över för mycket. Cuillerons viner genomgår en kontinuerlig batonnage och han tror stenhårt på att hans viner vinner på en fullständig malolaktisk jäsning. Efter 6-7 månaders lagring klaras vinerna och filtreras mycket lätt. Domänen utvidgas alltmer och är numera en av de största i norra Rhônedalen, inte bara för vita viner.

Saint Joseph Rouge Pierres Sèches 2008
Vin de Pays Rouge Ripa Sinistra 2008
Viognier 2009
Roussillière 2009

PIEMONTE

Sandrone


För alla fans av elegant barolo. Vi har åter en allokering av Piemontes främste, den
oförliknelige Sandrone. De övriga vinerna sammetsmjuka, intensivt fruktiga med violer och körsbär. Både Sandrones Dolcetto och hans Barbera är mycket eleganta, lite i Bourgogne-stil. I april får vi hem en liten extraleverans av äldre årgångar där vi satsat lite mer på den härlig och mogna 2002 Barolo Le Vigne.

Dolcetto d’Alba 2008
Barolo Le Vigne 2002

TORO

Mauro/Maurodos


Mauro och Maurodos är grundade av den tidigare vinmakaren på Vega Sicilia, Mariano Garcia, och drivs i dag av hans söner. Vi har börjat med ett supervin från Toro (Maurodos), San Roman, ett billigare altrenativ från samma producent, Prima, och Mauro från Duero. San Roman är 100 % Tempranillo och har lagrats i 23 månader på en blandning av ny fransk och äldre amerikansk ek till en tuggbar perfektion choklad, toast, körsbär som får oss att glömma alla onda ord som undsluppit oss om spanska viner.

San Román 2006

KALIFORNIEN

Fort Ross


Grundarna till Fort Ross Vineyard, Lester och Linda Schwartz, var båda studenter i
Kapstaden, Sydafrika på 60-talet där de träffades. 1988 köpte de en underbart vackert belägen vingård, på en hylla ovanför Stilla havet en bra bit norr om där Russian River rinner ut. De strävar efter att få Fort Ross deklarerat en egen AVA då klimatet är speciellt i denna del av Sonoma Coast. Med låga skördeuttag och rigorös selektering är de kända för eleganta pinot noir och chardonnay men de inte glömt bort sina Sydafrikanska rötter och odlar även en liten del pinotage som i deras tappning blir ganska pinotlik.

Pinot Noir Symposion 2007

Jewel Collection

Jewel är en av de nyare producenterna i Kalifornien, men har trots detta lyckats binda 18 vingårdar till sitt namn. Med ekotänk, låga skördeuttag och druvtypiska viner så har de lyckats slå sig in på marknaden hos både conoisseurer och nybörjare. De fruktiga vinerna kommer med en härlig syra som inte lämnar någon oberörd. Vinerna har mottagits med fin kritik från vinrecensenter världen över.

Zinfandel Lodi Old Vine 2008

——————————————————————————————————

Varmt välkommen!

Produkt id: 2012-04-19

 


(c) 2000-2023.  Bilder och text respektive fotograf och författare, Kontakta Connoisseur Bokhandel Ab, copy@connoisseur.se för info om rättigheter och publiceringstillstånd.

All kopiering och återanvändning av hemsidans bilder/texter, samt användande av bilder från denna webdomän är stikt förbjudet utan skriftligt tillstånd från rättighetsinnehavaren; Fotografen eller Författaren. .

Västra Gastronomiska Akademin Vänförening, Gibraltargatan 10, 411 32 Göteborg. org. nr. 857209-2446

eCommerce by CubeCart