Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/thulinoh/domaner/vgak.info/vanf/classes/config.class.php on line 248
Västra Gastronomiska Akademin Vänförening

2019-03-25 Matresan besöker Turkiet

kr 345.00

Ansvarig: Vänföreningen

Antal platser kvar: 8

Produkt information

Matresan tar oss denna kväll till Turkiet!

Vår portal till Turkiet finns denna gång ca 5 minuters promenadväg från Hjalmar Brantingsplatsen, Färgfabriksgatan 1

Lilla Istanbul, varav två av tre delägare har sina rötter i Urfa som har en flertusenårig historia som handelscentrum och ett nav där kulturer från Europa, Medelhavet, Asien och Afrika möts. LIte av detta ser vi också här i vardagen när man betraktar gästerna som strömmar till under dagen/kvällen. Men det innebär också att man är stolt över sina mattraditioner och matkultur som präglats av de råvaror som finns i omgivningen.

Denna kväll kommer vi att bjudas på ett urval av turkisk mattradition i Lilla Istanbuls version. Som traditionen bjuder inleds måltiden med en soppa, därefter smårätter-meze som följs av  turkiska långpizzor som bakas i deras enorma vedeldade ugn (värd ett besök i sig). Sedan serveras kolgrillad mix av kött och grönsaker som följs upp av turkiskt kaffe med dessert/kaka. Till detta serveras Ayran om är en typisk turkisk måltidsdryck gjord av yoghurt, vatten och salt. Den har senare tid även gjort insteg i många av våra vanliga livsmedelsbutiker.

Halef (en av delägarna) och Yahya (som några av oss träffade vid besöket på Al Habesha) kommer under kvällen berätta om restaurangen och turkiska mattraditioner.

Varmt välkomna!

Måndag 25 mars kl 18.00

Anmälan senast söndag 17 mars

Pris 345 per person, medlemmar (400 kr ej medlem)  inkl den turkiska måltidsdrycken Ayran. (har ej utskänkningstillstånd)

Har du frågor eller något krånglar med anmälan är du välkommen att mejla mig, tomas_hagelberg@hotmail.com eller ringa mig kvällstid eller helg
tfn 0704-712 707

Produkt id: 2019-03-25 Turkiet

 

(c) Alla bilder och all text; Västra Gastronomiska Akademin och dess vänförening 1995-2019

Västra Gastronomiska Akademin Vänförening, Gibraltargatan 10, 411 32 Göteborg. org. nr. 857209-2446

mobilsida

eCommerce by CubeCart