2007-03-10 Vinprovning Tiregand

kr 40.00

This product is currently out of stock

Produkt information

Vinprovning


Chateau Tiregand, Creysse, Bergerac.

vi skall tillsammans med Reidar Lyng prova några årgångar och kvaliteter av detta slottsvin

Tid: 10 mars kl. 13:00-14:00
Plats: café 3, Alströmersgatan deltagare meddelas i god tid.

pris för arrangemanget 100.- , medlemmar 40.-


text från Aperitif Norge:

Périgord har aldri oppnådd samme status som naboområdet Bordeaux - på vinsiden. Men det tas grundig igjen på den gastronomiske siden hvor Périgord kan oppvise en enorm rikdom. Gjess og ender i titusentall ender opp som kjøtt syltet i eget fett (confit), lever (foie gras), røykt eller tørket brystfilet (magret fumé/seché) og gésiers (kråsen) hvor sistnevnte er det som krever mest tillæring. Det kuperte og skogskledde terrenget myldrer av vilt i ulike størrelser, sopp og ikke å forglemme det svarte gullet - trøffelen.
Den lille prinsen
Selv om tettheten av stjernerestauranter er stor i Périgord, er det det enkle, rustikke og i særdeleshet smaksrike kjøkkenet som gjør at gastronomien står så sterkt i området. Til slik mat trengs viner med god struktur. Ikke noe nymotens greier som bløte tanniner, overdeven fruktsødme og høy alkohol der i gården, nei. Fremst i rekken av områdets vinslott - for om ikke vinen er jålete, så er i hvert fall rammene rundt standsmessig - er Ch. de Tiregand som ligger noen kilometer øst for Beregerac som er Périgords hovedstad, midt i appellasjonen Pécharmant som kun teller 300 hektar hvorav Tiregand disponerer 40. Eierne av slottet er familien Saint-Exupéry som er mer kjent her til lands for å ha avlet Antoine (han med Den lille prinsen) enn for vinen. Men det er det altså slutt på nå.

Pécharmant har de beste klimatiske og geologiske forholdene for rødvindruedyrking i Périgord. Jordsmonnet består av grus og sand i de øvre lag over jernholdig grovere grus. Opprinnelsen er transformert granitt fra nærliggende Massif Central. Dette veldrenerte og mineralrike jordsmonnet gir i kombinasjon med sørvendte vinmarker og høy andel av merlot, en god dose cabernet sauvignon, noe cabernet franc og malbec velstrukturerte viner som også kan lagres lenge.

Produkt id: 2007-03-10

 


(c) 2000-2023.  Bilder och text respektive fotograf och författare, Kontakta Connoisseur Bokhandel Ab, copy@connoisseur.se för info om rättigheter och publiceringstillstånd.

All kopiering och återanvändning av hemsidans bilder/texter, samt användande av bilder från denna webdomän är stikt förbjudet utan skriftligt tillstånd från rättighetsinnehavaren; Fotografen eller Författaren. .

Västra Gastronomiska Akademin Vänförening, Gibraltargatan 10, 411 32 Göteborg. org. nr. 857209-2446

eCommerce by CubeCart